PAVONIDEA Forma do tarty CUTTING CROSS

59,00 zł brutto


Kupując teraz ten produkt otrzymasz 5 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 5 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,00 zł.

Brak opinii

Czas wysyłki
wysyłka w 48h
Stan
30 Szt.
Koszt dostawy
od 4,99zł
PAVONI
Indeks:
FRT052MRAS.2
Marka:
Szerokość:
28.00 cm
Wysokość:
3.00 cm
Długość:
28.00 cm
Kolor
brązowy
Materiał
silikon
Okres gwarancji (lata)
2
Mikrofala
Tak
Mycie w zmywarce
Tak
Zamrażanie
Tak

PAVONIDEA TO PRAKTYCZNOŚĆ, KONSTRUKCJA I FUNKCJONALNOŚĆ W KUCHNI

PAVONIDEA Forma do tarty CUTTING CROSS

Dzięki różnym form PAVONIDEA, pieczenie i dekorowanie ciast staje się zabawą. Stwórz pyszną tarte, wykwintną pizze, czy inne unikatowe ciasto łącząc Twoją słodką recepturą z naszą formą. Zaskocz gości swoimi wypiekami podczas imprez w domu a także przyjęć w ogrodzie. Sprawdzi się idealnie zarówno do słodkich jak i słonych wypieków, a możliwość zdobienia jest nieskończona, co na pewno zachwyci małych cukierników. Z PAVONI nie musisz być profesjonalistą aby robić piękne wypieki!

Formę przed pierwszym użyciem należy posmarować masłem lub margaryną, przy kolejnym razi to nie jest już wymagana. Idealna do deserów na zimno oraz  pieczenia tart i pizz.

Cechy produktu:

  • odporna na temperaturę w zakresie od -40°C do +280°C,
  • może być używana w piekarniku, w zamrażarce, a także w mikrofali,
  • sprawdzi się do przygotowania ciast, tart i pizza,
  • Silikon nie przywiera i jest elastyczny,
  • nadają się do mycia w zmywarce.
  • Idealna na prezent

Przepis na tartę z jabłkami

składniki ( na średniej wielkości formę, ok. 28- 30 cm):

- 3/4 kostki zimnego masła
- 2 szklanki mąki
- 4 żółtka
- 1/2 - 3/4 szklanki cukru
- dwie, trzy łyżki śmietany lub mleka
- łyżka cukru waniliowego

nadzienie:

- 1,5 kg twardych, kwaśnych jabłek
- trzy łyżki cukru

na wierzch:

- 4 białka
- 4 łyżki cukru pudru

 Masło posiekać nożem i szybko zagnieść z resztą składników. Gdyby było twarde i kiepsko się zagniatało, dorzucić dodatkowo łyżkę, dwie mleka lub śmietany. Ciasto zawinąć w folię aluminiowa i włożyć do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na 20 minut. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.

Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę, dodać cukier i podsmażać ok. 5-7 minut w rondlu z grubym dnem. Jeśli powstanie sok - odlać. Jeśli ktoś lubi, może dodać łyżeczkę cynamonu. Ja wykorzystałam ok. 1 l jabłek ze słoika.

 Zimne ciasto rozwałkować ( by było łatwiej - między dwoma arkuszami papieru do pieczenia). Piekarnik ustawić na 160 st. Ciastem wykleić formę, obciąć ewentualne nierówne brzegi (ja robię to nożyczkami), ponakłuwać widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć fasolkami czy ryżem, by się nie wybrzuszyło podczas pieczenia. Piec ok. 15 minut, zdjąć papier i trzymac ciasto w piecu jeszcze pięć minut. Wyjać blaszkę z piekarnika, nie wyłączać temperatury. Wyłożyć jabłka na ciasto. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru. Ubijać aż piana będzie lśniąca. Przełożyć do dekoratora z końcówką gwiazdka i wyciskać rozetki lub nakładać piane łyżką, formując zwichrowane pagórki. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 120 stopni i nie czekając az się schłodzi, wstawić ciasto. Piec ok. 40 minut.

Napisz opinię

Inne produkty marki PAVONI