GUGLHUPF babka wielkanocna-forma na babkę -PAV

59,00 zł brutto


Kupując teraz ten produkt otrzymasz 5 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 5 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,00 zł.

Brak opinii

data dostawy
wysyłka w 48h
Stan
30 Przedmioty
Koszt dostawy
od 4,99zł
PAVONI
Indeks:
FRT104MRAS.2
Marka:

GUGLHUPF babka wielkanocna-forma na babkę -PAV

Idealny GUGLHUPF dla całej rodziny. Jedna z najpopularniejszych form.Z silikonową formą na pewno się uda! Łatwa w czyszczeniu i przechowywaniu. Idealna do pieczenia babki .

Dodatkowa zaletą form silikonowych jest ich łatwość w przechowywaniu, zajmują mało miejsca można ją złożyć.

Babka cytrynowa


Składniki:
25dag mąki pszennej
4 jajka
25dag masła lub margaryny
20dag cukru pudru
1 duża cytryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Wykonanie:
- wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową
- masło, oddzielone od białek żółtka i cukier utrzeć na puszystą masę
- cytrynę dokładnie umyć i sparzyć), zetrzeć na najdrobniejszej tarce skórkę, owoc przekroić, zetrzeć miąższ (tyle, ile się uda) i wycisnąć sok
- cytrynę przełożyć do masy, zmiksować
- mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy i zmiksować tworząc jednolitą, gęstą konsystencję
- białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, przełożyć do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się obu struktur (masy i piany)
- formę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką, przełożyć ciasto do 2/3 wysokości formy, wyrównać i piec przez 40-45 minut w 180-190 stopniach, sprawdzając pod koniec stopień upieczenia patyczkiem
- jeśli babka jest w środku sucha, wyjąć ją z piekarnika i wystudzić

Babkę można udekorować lukrem cytrynowym (z cukru pudru i soku z cytryny) lub oprószyć cukrem pudrem, wzbogaci to jej smak.

Napisz opinię

Inne produkty marki PAVONI