EPICURE Noż szefa kuchni 20 cm

Kod produktu: W-3981-20

839,00 zł brutto


Czas wysyłki
2-3 dni
Stan
dostępny
Koszt dostawy
za darmo

EPICURE Noż szefa kuchni 20 cm

Nóż szefa jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.

O linii EPICURE

Seria noży EPICURE jest żywym dowodem innowacyjności i wyobraźni specjalistów marki WUSTHOF. Wydajność cięcia i lekkość konstrukcji właściwa dla noży japońskich została połączona z niemiecką precyzją i jakością. I tak noże serii EPICURE reprezentują nowy typ uniwersalnego narzędzia świetnie spełniającego swoją rolę niezależnie od stylu przyrządzania potraw, któremu przyjdzie im służyć.

Elegancka linia nadaje nożom EPICURE odpowiedni rozkład wagi, sprawiając że używanie każdego z modeli jest bardzo komfortowe. Organiczny kształt rękojeści idealnie leży w dłoni niezależnie od jej wielkości.

Również kształt nasady noża przeprojektowano w taki sposób, aby można było precyzyjnie regulować stopień nacisku noża dla precyzyjnego i bezpiecznego krojenia czy szatkowania.

Cechy noży linii EPICURE
  • Precyzyjnie wykuty z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiednią równowagę pomiędzy odpornością na korozję i pękanie oraz twardością)
  • W wybranych modelach - brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości. W innych modelach broda zapewnia idealny balans noża. Wybierz rozwiązanie najbardziej pasujące do Twoich preferencji
  • Ostrze jest podwójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi ze stali nierdzewnej (zwiększona odporność na korozję)
  • Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
  • Hartowane do 58 ° Rockwell (optymalna twardość zapewniająca długo-trwały efekt ostrej krawędzi oraz łatwość jej ostrzenia)
  • Rękojeść wykonana jest z naturalnych włókien drewna i żywic
  • Kąt ostrzenia 15 st. jest właściwy dla noży japońskich, zapewniając nie-zrównaną precyzję krojenia oraz wydajność
  • Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
  • Noży nie można myć w zmywarce.
Jak dbać o noże Wusthof

Noże WUSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WUSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.


Specyfikacja

Kod produktu: W-3981-20
Ean: 4002293398167
Marka: