Patelnia do blinów
CARBONE PLUS to seria niezniszczalnych patelni wykonanych z najwyższej jakości stali węglowej, przystosowanych do intensywnego użytkowania.
Patelnia CARBONE PLUS szybko nagrzewa się do wysokich temperatur i równomiernie rozprowadza ciepło.
Jest to niezbędne i niezwykle wygodne narzędzie do szybkiego przygotowywania blinów, placków, naleśników o średnicy 10 cm.
Uchwyt wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej, specjalnie wyprofilowany, zapewnia komfort i wygodę.
Wskazówki użytkowania:
Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.
Zasady pielęgnacji:
Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie myć w zmywarce.
Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płytach grzewczych.
Jak sezonować patelnię?
KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.