Blachy do pieczenia  

  • «
  • »

Zawsze udane wypieki dzięki tortownicom i brytfankom

Tortownica niezbędne jest do wypieku pysznego tortu urodzinowego, wspaniałego sernika, deseru na zimno, a nawet świątecznego mazurka. Z kolei wysokiej jakości brytfanka to gwarancja idealnie wypieczonego, soczystego mięsa. Poznaj naszą ofertę tortownic oraz brytfanek i wybierz tę, która spełni wszystkie Twoje oczekiwania, a przygotowywanie wypieków stanie się czystą przyjemnością.

Różne wymiary tortownic

Oferujemy tortownice w różnych rozmiarach – zarówno małe, jak i duże. Ich wybór uzależniony jest od Twoich indywidualnych potrzeb, a także ilości składników określonych w przepisach kulinarnych, z których korzystasz. Zazwyczaj ich autorzy podają wymiary formy, w której należy upiec ciasto. Z pewnością mała tortownica sprawdzi się do codziennego pieczenia małych, pysznych smakołyków. Z kolei tortownica duża to świetny wybór, jeśli chcesz upiec ciasto bądź tort na przyjęcia i uroczystości, podczas których spodziewasz się wielu gości. Oferujemy także regulowaną obręcz do ciasta, dzięki której można każdorazowo dostosować odpowiednią średnicę do ilości składników.

Tortownice i brytfanki w rozmaitych kształtach

Proponujemy tortownice i brytfanki w różnych kształtach:

  •        Tortownica okrągła, doskonała do pieczenia klasycznych biszkoptów, które można przekroić i przełożyć pysznym kremem śmietanowym czy czekoladowym. Świetna także do sernika, zarówno tradycyjnego, pieczonego, jak i na zimno - z galaretką i dużą ilością sezonowych owoców.
  •        Tortownica prostokątna to forma, która idealnie nadaje się do wielu różnych wypieków, takich jak szarlotka, ciasto ucierane z owocami, ciasto drożdżowe, wielkanocny mazurek, brownie.
  •        Tortownica kwadratowa to dobry wybór, jeśli chcemy upiec tort dla większej ilości osób. Poza tym, ma podobne zastosowanie, co tortownica prostokątna.
  •        Tortownica w kształcie serca, doskonała na Walentynki. Z pewnością druga połówka będzie zachwycona takim słodkim sposobem wyrażenia miłości. Świetna do pieczenia ciast na inne okoliczności, takie jak Dzień Kobiet czy Dzień Mamy. Ciasto czekoladowe z malinami w kształcie serca to smakołyk, któremu z pewnością nikt się nie oprze.
  •        Brytfanka prostokątna – idealna do przyrządzania wszelkiego rodzaju mięs czy pieczeni.

Tortownice i brytfanki wykonane z różnych materiałów

W naszym asortymencie posiadamy tortownice wykonane z następujących materiałów:

  •        Tortownica z blachy ocynowanej to z pewnością najpopularniejsza forma, którą można znaleźć w każdym domu. Do jej zalet należy przede wszystkim cena, a także to, że jest bardzo lekka. Jednak musimy pamiętać, by przed wlaniem na nią ciasta, wyłożyć formę papierem do pieczenia bądź wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Jest to niezwykle ważne, ponieważ ciasta niestety przywierają do tego typu tortownic.
  •        Tortownica ze stali nierdzewnej – niezwykle trwała, wytrzymała, odporna na wszelkiego rodzaju wgniecenia, pokryta powłoką nieprzywierającą, dzięki czemu nie musimy się obawiać o nasze wypieki.
  •        Tortownica ze stali z powłoką ceramiczną – nie przywiera, odporna na zadrapania oraz wszelkiego rodzaju uszkodzenia. Wytrzymała, nie zniszczy się nawet przy częstym użytkowaniu.
  •        Tortownica silikonowa – silikon to niezwykle elastyczny materiał odporny zarówno na niskie jak i wysokie temperatury, zatem możemy ją używać zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i do zamrażania. Silikon to materiał nieprzywierający, dzięki czemu bez problemu wyjmiemy ciasto z formy.
  •        Tortownica silikonowa ze szklanym, wyjmowanym dnem – świetne rozwiązanie, gdzie szklane dno pełni również rolę talerza, na którym możemy pokroić oraz zaserwować nasz wypiek.
  •        Brytfanka wykonana z polerowanej stali nierdzewnej – to forma odporna na wszelkiego rodzaju uszkodzenia oraz zadrapania, a także działanie kwasów z warzyw i owoców, nie pochłania zapachów.